nieuws

Zenderen blijft sceptisch over effecten mestverwerkingsfabriek

Een rapport over de effecten van een mestverwerkingsfabriek stelt inwoners van Zenderen niet gerust. Volgens initiatiefnemer Twence blijkt uit het GGD-rapport dat er geen nadelige gevolgen zijn voor mens en dier. De Stichting Elhorst-Vloedbelt plaatst hier kanttekeningen bij.
"Zolang er sprake is van een normale bedrijfsvoering is er niets aan de hand, maar bij een calamiteit zijn er wel grote gezondheids- en veiligheidsrisico's", zegt Ed Mossel, van de Stichting Elhorst Vloedbelt. 
De bouw van een mestverwerkingsfabriek staat ter discussie. Boerenbelangenorganisatie LTO juicht de komst toe omdat dit een milieuvriendelijke oplossing is voor het mestoverschot. De gemeente Borne en de inwoners van Zenderen vrezen effecten voor de gezondheid en het milieu. 
Momenteel lopen er nog een juridische procedure tegen de bouw van de installatie. Als Twence in het gelijk wordt gesteld, zal de bouw naar verwachting dit voorjaar beginnen. Maar de kans bestaat dat de bezwaarmakers naar de Raad van State stappen, waardoor de bouw verder uitgesteld wordt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.