nieuws

Internationaal economisch congres tijdens Hanzedagen in Kampen: 'de oude Hanze afgestoft'

Tijdens de internationale Hanzedagen in Kampen wordt een internationaal economisch congres gehouden dat de regio Zwolle een flinke impuls moet geven.
Vanmorgen kwamen dertig ondernemers in de Rabobank in Zwolle bij elkaar om samen plannen te smeden en van het congres, dat in juni gehouden wordt, een succes te maken. 

'Nieuw jasje'

"Wat we hebben gedaan is de oude Hanze weer afgestoft", vertelt Laurens de Lange, voorzitter van VNO-NCW regio Zwolle.
"Vijfhonderd jaar geleden bestond het al, dus eigenlijk verzinnen we niks nieuws. We zetten het alleen in een nieuw jasje in de moderne tijd."

'Enorme impuls'

"Het idee is om de internationale handel vanuit deze regio een enorme impuls te geven. De Hanzedagen bieden daarvoor de mogelijkheid", aldus De Lange. 
"Vanmorgen hebben we een hele grote groep ondernemers als ambassadeurs aangesteld om vooral zelf naar het buitenland te gaan om ondernemersverenigingen uit te nodigen. Vragen om hier langs te komen en tijdens de Hanzedagen handel te laten ontstaan."

'Ondernemers gaan ondernemers werven'

Klaas Feenstra, directeur van Rabobank IJsseldelta, licht de werkwijze met ambassadeurs toe: "Ondernemers gaan ondernemers werven."
"Dus ze gaan gewoon met een auto naar de Hanzesteden om ondernemers enthousiast te maken voor de Hanzedagen."
Hulp uit Kampen 
Overigens hoeven de ondernemers het niet helemaal alleen te doen. Bort Koelewijn, de burgemeester van Kampen, heeft een brief aan alle burgemeesters van de 187 Hanzesteden gestuurd.
In die brief vraagt Koelewijn om de ondernemers uit de regio Zwolle in contact te brengen met de ondernemersverenigingen in de Hanzesteden. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.