nieuws

Quick'20 krijgt punten in mindering omdat ze spelers geen contract wil geven

Quick'20 wordt door de KNVB gestraft met punten in mindering omdat ze niet voldoet aan de licentievoorwaarden van de KNVB. De Oldenzaalse club weigert spelers een contract te geven. Sinds dit seizoen is dat een van de voorwaarden voor clubs in de 2e en 3e divisie.
Clubs in de 2e divisie moeten in hun eerste jaar acht spelers onder contract hebben voor minimaal 12 uur per week en daarna dertien spelers. In de 3e divisie gaat dat om drie spelers in het eerste jaar en daarna zes. Bij promotie geldt er een overgangsjaar.
De regel is ingesteld om de overgang tussen amateur- en betaald voetbal beter te laten verlopen, zowel op sportief als financieel vlak. Sinds de invoering van de 2e divisie, dit seizoen, is het weer mogelijk om te promoveren naar de 1e divisie (Jupiler League).

Quick'20

Quick'20 heeft aangegeven een amateurclub te willen blijven en spelers geen contract aan te kunnen en willen bieden. Daarvoor krijgt ze nu drie punten in mindering van de KNVB. 
De club heeft tot 1 februari om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de licentiecommissie. Als dat gebeurt, gaat de beroepscommissie zich begin februari over de zaak buigen. Als Quick niet in beroep gaat, is de straf definitief. De Oldenzaalse club weet nog niet of ze in beroep gaat.

HSC'21

HSC'21 voldoet wel aan de eis van drie contractspelers (overigens onder protest), maar heeft nog een (financieel) punt dat ze moet oplossen. Voorzitter Willy Sticker laat weten dat dat geen problemen gaat opleveren en dat de ploeg uit Haaksbergen geen punten in mindering gaat krijgen.

HHC Hardenberg

HHC Hardenberg uit de 2e divisie voldoet aan alle voorwaarden en krijgt dus geen straf.

14 clubs punten in mindering

De voetbalbond heeft alle clubs in de 2e en 3e divisie beoordeeld en van de 54 verenigingen voldoen er slechts 20 aan alle voorwaarden, 24 moeten er met slechts een of twee aan de slag en 14 clubs krijgen punten in mindering omdat ze geen spelers onder contract hebben genomen.
De clubs hadden tot 1 november de tijd te voldoen aan die licentievoorwaarden. Vervolgens gaf de licentiecommissie in december de clubs tot 13 januari de mogelijkheid de voorwaarden op orde te krijgen, voordat er straffen opgelegd zouden worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.