nieuws

Gewapende overval door nep-agenten

Gewapende overval door nep-agenten
Gewapende overval door nep-agenten © Onder de Loep
Op vrijdag 20 januari rond 9.05 uur vond er een poging tot overval plaats op een woning aan de Haven Noordzijde in Almelo. De daders die aan de voordeur stonden droegen (nep)politiekleding. In Onder de Loep vraagt de politie om informatie over deze zaak en over zaken in Wilp, Raalte, Vriezenveen, Enschede en Deventer.

Almelo, gewapende overval door nep-agenten

Op vrijdag 20 januari rond 9.05 uur vond er een poging tot overval plaats op een woning aan de Haven Noordzijde in Almelo. De daders die aan de voordeur stonden droegen (nep)politiekleding. Zij zijn gevlucht in een donkerblauwe Volkswagen Golf met gouden sportvelgen. Deze auto werd de avond ervoor gestolen in Apeldoorn. De auto is na de overvalpoging weggereden in de richting van de Wierdense brug. Bij de overval raakte niemand gewond en werd niets buitgemaakt. In de auto zat een derde persoon met een bivakmuts op. In de uitzending meerdere vragen over deze overval.

Wilp, gouden ringen gevonden

Een 10-jarige jongen vond op Eerste Kerstdag een doosje met ringen in de bosjes op de Marsstraat tegenover de Stoeterij "het Soerhuis" aan de Rijksstraatweg in Wilp. De ringen zaten in een doosje van Juwelier Elbo uit Deventer. In de ringen staan verschillende namen en data gegraveerd. Foto’s van de gevonden ringen worden in de uitzending getoond. Wie kent of herkent de ringen?

Raalte, zakkenrollerij 80-jarige dame

Op donderdagmiddag 24 november rond 14.00 uur werd een 80-jarige vrouw in de Albert Heijn aan de Molenhof te Raalte bestolen van haar portemonnee. Kort daarna werd met haar pinpas geld opgenomen bij een pinautomaat aan de Domineeskamp. Van de pinner zijn duidelijke beelden. Deze worden in de uitzending getoond. Wie kent of herkent deze onbekende man?

Enschede, handgranaat door ruit woning gegooid

Op donderdag 22 december rond 01.15 uur werd een ruit van een woning aan de Auskamplanden vernield. Waar in eerste instantie werd uitgegaan van vuurwerk, bleek dit na onderzoek een handgranaat te zijn geweest. Gelukkig bleef de bewoner van het pand, een 44-jarige man, ongedeerd. In de uitzending diverse vragen.

Vriezenveen, diefstal Vichy producten door drietal

Op woensdagmiddag 2 november kwamen drie mannen de apotheek aan de Koningsweg binnen. Twee mannen leiden de verkoopster af, de derde steelt verschillende Vichy producten. Uit onderzoek blijkt dat deze mannen diezelfde dag ook bij apotheken in Nijverdal, Westerhaar en Vroomshoop zijn geweest. De mannen staan duidelijk op bewakingsbeelden. Wie kent of herkent hen?

Almelo, openlijke geweldpleging
op zondag 15 januari rond 01.15 uur werden drie 15-jarige jongens mishandeld bij het bruggetje tussen de Stadionlaan en de Maardijk/Koedijk. Ze werden tot stoppen gedwongen door twee jongens die duidelijk uit waren op ruzie. Een van de 15-jarige jongens werd twee keer hard in zijn gezicht geslagen. Hierdoor liep hij letsel op in zijn gezicht. Ook de twee andere jongens werden daarna in hun gezicht geslagen. Eén van hen werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in verband met letsel aan zijn wang. Uiteindelijk werd de mishandeling door tussenkomst van een getuige beëindigd. In de uitzending een reconstructie en diverse vragen.

Deventer beroving van e-bike

Een 64-jarige man werd op zaterdagavond 14 januari tussen 20.15 en 20.45 uur op de Ceintuurbaan beroofd van zijn e-bike. De man had zijn fiets bij een bushalte aan de Middelweg geparkeerd om zijn regenkleding aan te doen. Op dat moment werd hij door een onbekende man bedreigd. De man ging er met zijn elektrische fiets vandoor over de Ceintuurbaan in de richting van de Middelweg. In de uitzending diverse vragen.
Deze zaken zie je in Onder de Loep op donderdag om 17.45 uur, herhaling elk uur. De uitzending wordt herhaald op zondag vanaf 17.45 uur. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.