nieuws

Beschuit met muisjes: oud-politica Sabine Uitslag adopteert lammetje Snoopy

Piet Paulusma was in 2014 de gelukkige. Hij adopteerde het eerste lammetje in de kudde van de schaapskooi in Heerde. Dit jaar gaat die eer naar oud-politica Sabine Uitslag uit Welsum.
Uitslag adopteert het lammetje van schaap Sander, het schaap dat radio-dj Sander Lantinga twee jaar geleden adopteerde. 

Naam

Toen Uitslag gevraagd werd het lammetje te adopteren, was het ook aan haar een naam te bedenken voor het diertje. "Ik dacht aan Trumphy. Als in veel geblaat en weinig wol, maar dat vond ik zielig. Het lammetje loopt z'n hele leven rond met die naam", vertelt Uitslag.
Dus vroeg de oud-politica de onderbouw van openbare basisschool Dijkzicht in Welsum een naam te bedenken. In koor maakten de kinderen vanochtend de naam bekend: Snoopy. 

Rammetje

Snoopy is een jongetje en dus werd de adoptie gevierd met beschuit met blauwe muisjes. "Dat hoort er natuurlijk een beetje bij. Het is een hele eer het beestje te mogen adopteren."
Uitslag is de eerste vrouw die een lammetje adopteert van de schaapskooi in Heerde. Radio dj's Sander Lantinga en Coen Swijnenberg waren in 2015 de gelukkige, terwijl tennisser Jacco Eltingh vorig jaar de eer kreeg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.