nieuws

Mislukte overval door nepagenten in Almelo houdt verband met eerdere overvallen

De auto die aan de Marjoleinlaan in Wierden is aangetroffen na de mislukte overval in Almelo, kan een spoor opleveren naar de daders die de afgelopen periode verschillende autohandelaren en ijzerhandelaren in de regio hebben overvallen.
Dat zegt de politie. De mislukte overval op vrijdag 20 januari in een huis aan de Haven Noordzijde in Almelo wordt in verband gebracht met overvallen die eerder zijn gepleegd op een ijzerhandelaar in Zwolle en autohandelaren in Wierden en Almelo.

Nepagenten

Net als bij de eerdere overvallen was het slachtoffer van de laatste overval betrokken bij autohandel. Nepagenten probeerden vorige week vrijdag in het huis van de eigenaren van een autorecyclingbedrijf hun slag te slaan, wat mislukte.
Bij de eerdere overvallen werd gebruik gemaakt van een gestolen auto's met gestolen kentekenplaten die later uitgebrand werden teruggevonden. Ook bij de laatste overval in Almelo was dat de opzet, maar het mislukte.

Gestolen VW Golf in Wierden aangetroffen

De nepagenten gingen weg in een donkerblauwe Volkswagen Golf die een dag eerder op donderdag 19 januari in Apeldoorn is gestolen. De auto werd na de overval aan de Marjoleinlaan in Wierden teruggevonden. Hier heeft de brand de auto niet volledig in de as gelegd.

Sporenonderzoek

De politie heeft de auto meegenomen voor uitgebreid sporenonderzoek. Wie heeft vrijdagochtend 20 januari rond 09.00 uur iets gezien aan de Haven Noordzijde in Almelo? Wie zag na die tijd dat de donkerblauwe VW Golf aan de Marjoleinlaan in Wierden werd neergezet?  
Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.