nieuws

CDA wil Raden van Toezicht 'met gevoel voor maatschappij'

CDA neemt benoeming Raden van Toezicht onder de loep
CDA neemt benoeming Raden van Toezicht onder de loep © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het CDA in Overijssel wil graag zien dat bestuurders en Raden van Toezicht van maatschappelijke organisaties over 'meer gevoel voor maatschappelijke ontwikkelingen' beschikken. De statenfractie van het CDA heeft de benoeming van bestuurders aangekaart bij het college van Gedeputeerde Staten.
Volgens het CDA is bezinning nodig op de wijze van selecteren van geschikte personen voor publieke functies. Om een goed voorstel te kunnen doen over het benoemen van bestuurders die door de provincie worden aangesteld wil de CDA fractie meer inzicht in hoe dit tot nu toe is verlopen. 
Het CDA vindt een heroverweging op het provinciehuis in Zwolle nodig naar aanleiding van de maatschappelijke onrust die is ontstaan over de beloning van de directeur van RTV Oost. Wat het CDA betreft is het salaris van de Overijsselse omroepdirecteur te hoog.
"Helaas was er eerst maatschappelijke ophef nodig voordat het salaris werd aangepast. Bestuurders met gevoel voor maatschappelijke ontwikkelingen hadden zelf aangevoeld dat deze beloning in relatie tot de functie gewoon niet aanvaardbaar is”, aldus CDA'ers Jeroen Piksen en Henk Meulink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.