nieuws

Overijsselse bibliotheken lopen voorop door innovatie

De bibliotheken zijn inmiddels meer dan een plek waar je alleen boeken kunt lenen. "Wij zijn het maatschappelijke hart van de stad geworden", vertelt Gerard Kocx, directeur van de centrale bibliotheek in Enschede.
Zo kun je in de bibliotheek bijvoorbeeld de Nederlandse taal leren en digitale vaardigheden bijspijkeren. Volgens de provincie loopt Overijssel daarin voorop. "Er komen regelmatig mensen vragen hoe wij dat doen. Wij blijven namelijk innoveren. Het moet voor de inwoners aantrekkelijk zijn om naar de bibliotheek te gaan", legt Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel, uit. 

Kinderen

Daarnaast is nog een positieve verandering te zien. "We zien dat jonge kinderen meer zijn gaan lezen", vertelt Tineke van Ham van Rijnbrink, een adviesorganisatie voor bibliotheken. Daarin heeft de provincie een rol gespeeld. "We hebben de bibliotheken naar de scholen gebracht en de scholen naar de bibliotheken", aldus Maij.

Meer bezoekers

Steeds meer kinderen weten dus hun weg naar de bibliotheek te vinden. Mede daardoor zijn de bezoekersaantallen gestegen. "We hebben in 2016 50.000 meer bezoekers geregistreerd dan in 2015", sluit Kocx zijn verhaal af. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.