nieuws

Verdachte in Almelose moordzaak blijft in voorarrest

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © Cindy Hofhuis
De 29-jarige Almeloër die ervan verdacht wordt dat hij zijn vriendin Ribanna van Montfoort met messteken om het leven bracht komt niet op vrije voeten in afwachting van zijn proces. Dat heeft de rechtbank in Almelo vanmorgen besloten.
Ribanna werd op 9 oktober 2016 levenloos aangetroffen in haar woning aan De Ruyterstraat. Haar partner werd korte tijd later aangehouden in een andere woning. Sindsdien zit de man vast.
Volgens de officier van justitie verklaart de verdachte dat hij zich niets kan herinneren. Ook zou hij gezegd hebben dat hij zijn vriendin levenloos aantrof in de woning en in paniek weg rende. 

Onderzoek gaat verder

Omdat de Almeloër verder niets kan of wil verklaren duurt het onderzoek naar wat er gebeurde in de woning aan De Ruyterstraat langer. De verklaringen van getuigen, die bijvoorbeeld de knal van een pistoolschot hoorden, worden nog onderzocht. Ook loopt er een sporenonderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut. Het moordwapen zou mogelijk niet gevonden zijn. "We moeten het voorwerp van het delict nog vinden", aldus de advocaat.
De psyche van de verdachte moet ook worden onderzocht.
Op 14 april staat de volgende zitting in deze zaak voor de rechtbank in Almelo. Op 7 juli trekt de rechtbank een hele dag uit voor de strafzaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.