nieuws

Provincie trekt 1,8 miljoen euro extra uit voor meer veiligheid op N34

N34 bij Hardenberg
N34 bij Hardenberg © Angela van der Kamp
Bij de verbreding van de N34 trekt provincie Overijssel nog eens extra 1,8 miljoen euro uit voor het verbeteren van de veiligheid. Gedeputeerde Staten is akkoord gegaan met het verhogen van het budget voor het nemen van maatregelen die de veiligheid van het verkeer ten goede komen.
Het geld wordt ingezet voor een extra verbreding van de weg met nog eens 30 centimeter asfalt, het breder maken van de onderdoorgang bij viaducten, een bredere bermverharding en de aanleg van een fietstunnel aan de Lentersdijk bij Rheezerveen.  
Gedeputeerde Boerman: "De N34 is een belangrijke verkeersader tussen Overijssel en Drenthe, die in beide provincies wordt opgeknapt. De kans om extra veiligheidsmaatregelen te nemen kunnen we niet laten liggen. Het is een belangrijke stap in de richting van een duurzaam veilige weg, een betere bereikbaarheid en makkelijker onderhoud."

Rheezerveen blij met fietstunnel

De aanleg van een tunnel nabij Lentersdijk sluit aan bij de wensen van uit de omgeving. Voorzitter Wolbink van Plaatselijk Belang Rheezerveen/Heemserveen: "Na jaren van lobbyen en blijven benadrukken van hoeveel waarde een oversteek bij de Lentersdijk is voor de omgeving, heeft de provincie besloten dat er budget voor vrijgemaakt moet worden. Daar zijn wij als Plaatselijk Belang Rheezerveen/Heemserveen natuurlijk zeer content mee.”
De werkzaamheden beginnen in juli dit jaar. De nieuwe N34 wordt naar verwachting opgeleverd in december 2018.

Verkeer kan straks 100 kilometer per uur rijden

De N34 wordt ingericht als regionale stroomweg, wat betekent dat verschillende gelijkvloerse overgangen, met of zonder verkeerslichten, en uitritten van woningen worden verwijderd of vervangen door tunnels en een viaduct. Ook worden de weg en bermen verbreed over de volledige lengte van 16 kilometer en op een aantal plaatsen wordt een nieuwe parallelweg aangelegd. Door de ombouw van de N34 kan het verkeer straks veilig en met 100 kilometer per uur doorrijden.
De totale kosten voor de uitvoering van de werkzaamheden bedragen bijna 31 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.