nieuws

Meespelen Van de Pavert onzeker bij PEC Zwolle

Het is nog onzeker of Ted van de Pavert zondag inzetbaar is bij PEC Zwolle in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De verdediger ontbrak vrijdag op de training vanwege droeve privé-omstandigheden.
"Donderdagavond is er in zijn vriendenkring iets heel verschrikkelijks gebeurd", weet trainer Ron Jans. "Daar is hij nu, want sommige dingen zijn belangrijker dan voetbal." Zaterdag meldt Van de Pavert zich weer bij PEC Zwolle en dan wordt bepaald of hij inzetbaar is: "Als hij morgen helemaal fit is en er mentaal klaar voor is, gaat hij gewoon spelen. En anders zoeken we een andere oplossing."

Bevestiging van frisse lijn
Verder worden er geen wijzigingen in de basiself verwacht na de 2-1 zege op ADO Den Haag. "Die wedstrijd was een bevestiging van de frisse lijn die we hebben ingezet in 2017", vindt Jans. "Als je wint, geeft dat alleen maar meer vertrouwen om daarmee door te gaan. Het is heerlijk om zo met elkaar aan de slag te zijn."
De progressie moet ook leiden tot meer overwinningen. En niet alleen tegen degradatiekandidaten, zoals tot op heden het geval was. Jans: "We willen laten zien dat we ons ook kunnen meten met ploegen die beter zijn dan het rechterrijtje. FC Twente behoort ook tot die ploegen, net als Groningen en nog een aantal clubs. Ik denk dat wij dat niveau kunnen halen en dat moeten we zondag laten zien."

Mogelijk debuut Ongenda

De nieuwste aanwinst Hervin Ongenda heeft dinsdag 90 minuten gespeeld in de oefenwedstrijd tegen Jong FC Groningen (1-1) en zou vanaf de bank mogelijk zijn debuut kunnen maken.
Wellicht geldt dat ook voor de Zweedse aanwinst Erik Israelsson, maar Jans heeft zijn wedstrijdselectie op dit moment nog niet bekendgemaakt. Voor Youness Mokhtar lijkt het duel met zijn oude werkgever nog te vroeg te komen. Danny Holla, die tegen ADO uitviel met een lichte kwetsuur, is wel weer helemaal fit.
De wedstrijd is zondag (14.30 uur) live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.