nieuws

"Heiwerkers die ziek werden bij bouw parkeergarage Kampen weer aan het werk'"

De drie mannen die bij heiwerkzaamheden in Kampen ziek waren geworden, zijn weer aan het werk. Dat zegt wethouder Geert Meijering van de gemeente Kampen.
Het drietal werd ziek bij heiwerkzaamheden op de plek waar de parkeergarage wordt gebouwd bij de Buitenhaven. Klachten waren bloed in de urine, braken en diarree. 

Schadelijke stoffen

Volgens de wethouder zijn de mannen intussen zover hersteld dat ze weer aan het werk kunnen. "Wel blijven ze onder toezicht van de bedrijfsarts", aldus Meijering. Dat gebeurt omdat het trio mogelijk in aanraking is gekomen met schadelijke stoffen in de grond op de bouwplaats. 
De parkeergarage wordt gebouwd op de plek waar vroeger een gasfabriek heeft gestaan. Die grond is gesaneerd tot op een bepaalde diepte. Mogelijk gaat de vervuiling dieper en zijn schadelijke stoffen naar boven gekomen tijdens het heien. 

Onderzoek gemeente

Oud-burgemeester van Meppel Jan Westmaas gaat onderzoeken hoe de huidige situatie is ontstaan en onder welke omstandigheden het werk weer verantwoord kan worden voortgezet. De werkzaamheden liggen stil in opdracht van de arbeidsinspectie. Die is ook een onderzoek gestart. De gemeente is al geïnformeerd over de eerste bevindingen van dat onderzoek.
Het bedrijf waar de drie mannen werken, wilde niks zeggen over de gezondheid van de heiwerkers. Volgens de wethouder gebeurt dat op verzoek van de gemeente. Het bedrijf is gevraagd geen mededelingen te doen zolang het onderzoek loopt. Communicatie loopt via de gemeente. 

Bijeenkomst

Woensdag 1 februari wordt een een bijeenkomst gehouden voor omwonenden. Want ook in de omgeving van de bouwplaats hebben mensen vragen over wat er is gebeurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.