nieuws

Sluiting gevangenis Karelskamp in Almelo in 2021 vooralsnog afgewend

De Karelskamp in Almelo staat niet meer op de nominatie om gesloten te worden door de Dienst Justitiële Inrichtingen, de DJI. De gevangenis in Almelo blijft dus open.
De directeur van de inrichting bevestigt dat het lijstje waarop staat dat de Karelskamp in 2021 moet sluiten van tafel is. Dat is goed nieuws voor de ruim 130 personeelsleden. 
Directeur Golstein probeert voor elkaar te krijgen dat de gevangenis in Almelo nog jaren openblijft. Golstein is begin dit jaar aangetreden als directeur in Almelo. Hij werkt al 22 jaar in het gevangeniswezen en vindt Almelo een prima werkomgeving. 

Vorig jaar dreigde nog sluiting

De Karelskamp werd vorig jaar in een rapport van de DJI nog genoemd als een van de gevangenissen die op termijn kunnen sluiten. Sinds dat nieuws bekend werd, was er onder het personeel veel weerstand tegen de dreigende sluiting. "Sluiting van deze prachtige gevangenis zou een economische ramp voor de regio zijn", zo stelt Golstein in een reactie. "De kwaliteit van deze gevangenis is groot. Ik zal via de politiek in de regio blijven lobbyen voor behoud van deze inrichting."
In enkele jaren tijd is al meerdere keren gesproken over de dreigende sluiting van de Karelskamp. Steeds werden die plannen onder druk van de politiek teruggedraaid. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.