nieuws

Go Ahead Eagles verliest in eigen huis nipt van FC Utrecht

Go Ahead Eagles heeft in de eredivisie de dertiende nederlaag van het seizoen geleden. In Deventer was FC Utrecht in een matig duel met 1-0 te sterk. 
Nadat Kenny Teijsse en Jerry van Ewijk (vertrekken naar de Verenigde Staten) voor het begin van het duel nog een keer in het zonnetje werden gezet, was het Utrecht dat het best uit de startblokken kwam. Vanaf randje zestien had Brama een knappe volley in huis, maar Zwarthoed wist met een uiterste krachtsinspanning te redden. Aan de overkant kwam het eerste wapenfeit van Go Ahead op naam van Antonia, die naar binnen kwam en een meter naast schoot. Na een half uur kwam Utrecht op voorsprong in De Adelaarshorst. Ludwig ging op links door en zijn voorzet werd in eigen doel gewerkt door Schenk, 0-1.
Aan het begin van de tweede helft bracht trainer Hans de Koning Maatsen in het veld in plaats van Manu en daardoor kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Echter, na een uur werden de Deventerse ambities de kop ingedrukt want diezelfde Maatsen moest er met rood af na een natrappende beweging op Van der Maarel. In het vervolg wist Utrecht het overtal niet te benutten en ging Go Ahead ijverig op zoek naar de gelijkmaker. In blessuretijd ging een afstandsschot van Locigno rakelings over. Daardoor bleef het bij 0-1 en is Go Ahead al acht wedstrijden zonder zege.

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 0-1

0-1 Schenk (eigen doelpunt/32)
Arbiter: Van de Graaf
Geel: Ludwig, Achenteh, Troupée, Kerk, Van der Maarel, Haller
Rood: Maatsen (Go Ahead Eagles/62)
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk; Locigno, Chirivella (Hendriks/84), Crowley (Wolters/68), Achenteh; Antonia, Manu (Maatsen/46), Ritzmaier.
FC Utrecht: Jensen; Troupée, Van der Maarel, Leeuwin, Van der Meer; Amrabat, Brama, Joosten (Ayoub/58), Ludwig; Haller en Kerk (Zivkovic/73).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.