Onfortuinlijk Heracles Almelo in slotfase onderuit tegen PSV

In het eigen Polman Stadion heeft Heracles Almelo zaterdagavond een nederlaag geleden tegen landskampioen PSV. De ploeg van John Stegeman verdiende een punt maar ging door een gelukkige treffer van Pröpper in de slotfase alsnog onderuit, 1-2.
Al na een minuut werd doelman Castro op de proef gesteld door Pereiro, die van dichtbij op de doelman schoot. Heracles nam daarna het heft in handen en kreeg een strafschop nadat Schwaab een overtreding beging op Armenteros. Laatstgenoemde ging zelf achter de bal staan en zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Zoet. Ook Darri was dicht bij de openingstreffer maar zijn schot ging rakelings naast. 0-0 was de ruststand in Almelo.
Na rust drongen de Eindhovenaren aan en werd het al snel beloond. Een voorzet van Willems kon niet worden weggewerkt door Te Wierik en daardoor kon de vrijstaande Ramselaar voor de 0-1 zorgen. PSV rook bloed en ging op zoek naar de tweede treffer, maar Castro weerde zich kranig en keerde knap een kopbal van Van Ginkel.

Heracles vecht terug

Een kwartier voor tijd was het aan de andere kant wel raak. Kuwas had aan de rechterkant een puike voorzet in huis en Armenteros volleerde fraai de gelijkmaker binnen, 1-1. Het duel leek daardoor af te steven op een gelijkspel, maar door een ongelukkige treffer werd het alsnog 1-2 voor PSV. Pröpper vuurde vanaf twintig meter en doordat de bal zodanig van richting werd veranderd, was doelman Castro kansloos. Daardoor lijdt Heracles de derde nederlaag op rij.

Heracles Almelo - PSV 1-2

0-1 Ramselaar (50)
1-1 Armenteros (74)
1-2 Pröpper (87)