nieuws

In de Mariakerk Oldenzaal mag weer gevierd worden

In de Mariakerk in de Oldenzaalse wijk Zuid-Berghuizen worden dit jaar twaalf woord- en communievieringen gehouden. Ook is het straks weer mogelijk om vanuit de kerk te worden begraven.
En dat is opmerkelijk, want de kerk was al vanaf maart vorig jaar beperkt open voor vieringen. Het overkoepelende parochiebestuur wil dat alle eucharistische vieringen zich concentreren in de basiliek.
Elke eerste zaterdag van de maand kan er een gebedsviering worden gehouden. Daarnaast verzorgt het pastorale team elke derde zaterdag van de maand een woord- en communieviering. Voorwaarde daarbij is wel dat er vanuit de wijk voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen.

Compromis

Tevreden zijn ook Wim Olde Kalter en Bennie Laarveld, die namens de werkgroep voortdurend aan tafel zaten. "Met deze afspraken denken we een modus te hebben gevonden." Beide mannen benadrukken dat nu zowel kerkgangers als vrijwilligers nodig zijn om dit compromis echt tot een succes te maken.

Geen los zand

Zaterdagavond was de eerste woord- en communieviering. Pastor Maroesjka Sleegers was een van de voorgangers. Zij heeft waardering voor de wijze waarop de geloofsgemeenschap in Zuid-Berghuizen de afgelopen driekwart jaar heeft geopereerd: "Je kunt zeggen wat je wilt over de Mariakerk. Maar ze zijn elkaar in deze soms barre omstandigheden wel vast blijven houden. Je moet ze nageven dat dit ze is gelukt. De gemeenschap is niet als los zand uit elkaar gevallen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.