nieuws

Kringloopwinkel Wawollie is weer terug in Almelo, de verbouwing is bijna klaar

Nog twee dagen, dan moet de winkel open. Veel vrijwilligers werken zich in Almelo een slag in de rondte om een oud supermarktpand aan het Wethouder van Dronkelaarplein te verbouwen tot kringloopwinkel Wawollie.
Wawollie kwam de laatste jaren geregeld in het nieuws. In 2014 vertrok de winkel uit Almelo na conflicten met de gemeente en omliggende bedrijven. Die bedrijven vonden Wawollie niet passen op de plek waar het kringloopbedrijf toen zat, aan de Plesmanweg.

Vlak bij centrum Almelo

Nu komt Wawollie op een plek niet ver van het centrum van Almelo. Het 2000 vierkante meter grote pand wordt al enkele maanden verbouwd door een grote groep vrijwilligers. Subsidie krijgt Wawollie niet. 
"Of alles woensdag netjes op z'n plek staat, weet ik niet", zegt directeur Messie van Wawollie. "Maar we gaan open. Het is een kringloopbedrijf, dus het hoeft niet allemaal zo perfect te zijn." Toch zijn de ambities groot. Het filiaal in Almelo moet volgens bedrijfsleider Peter de Leeuw 'De Bijenkorf' onder de kringloopwinkels worden. "Alle spullen worden netjes gepresenteerd en we hanteren scherpe prijzen", zegt Messie. 

Vier filialen

Zodra het filiaal in Almelo is geopend, telt Wawollie weer vier kringloopwinkels. Twee in Utrecht, één in Haaksbergen en de nieuwe vestiging in Almelo. Vorig jaar brandde het Wawollie-filiaal in Goor af. De hele nasleep betekende het faillissement van de Goorse vestiging. Dat faillissement heeft geen gevolgen voor de andere Wawollie-filialen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.