nieuws

FC Twente boekt met man minder overwinning bij PEC Zwolle

FC Twente heeft wederom een Overijsselse derby in winst weten om te zetten. Nadat Heracles Almelo vorige week werd verslagen, was de ploeg van Rene Hake zondagmiddag te sterk voor PEC Zwolle. In het MAC3Park stadion werd het 1-2. 
De Zwollenaren kwamen sterk uit de startblokken en waren al snel dicht bij de openingstreffer. Menig kwam door op links en via Thomas belandde de bal bij Brock Madsen, die over schoot. Even later was het aan de andere kant wel raak voor de bezoekers toen Seys naar binnen dribbelde en met een van richting veranderd schot de 0-1 op het bord zette. Brock Madsen had daarna de gelijkmaker op zijn schoen, maar Marsman stond een treffer in de weg. Na een half uur zette Ehizibue op rechts voor op de geheel vrijstaande Menig en die wist vanaf de zestien wel raad met het buitenkansje, hij krulde de bal knap in de bovenhoek (1-1). 
Na rust moest Twente al vroeg verder met een man minder, want Celina kreeg rood toen hij heel dom een natrappende beweging maakte richting Holla. Toch was het Twente dat vijf minuten later op voorsprong kwam. Van der Hart kwam ver uit zijn doel en Assaidi luisterde zijn basisdebuut op met een treffer door de bal van afstand over de doelman te schieten. PEC ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kansen via Holla, Ehizibue en Van Polen. Uiteindelijk hield Marsman zijn doel schoon en daardoor neemt FC Twente de punten mee naar Enschede. 

PEC Zwolle - FC Twente 1-2

0-1 Seys (9)
1-1 Menig (30)
1-2 Assaidi (55)
Arbiter: Van den Kerkhof
Geel: Ter Avest, Van Polen
Rood: Celina (FC Twente/49)
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert (Schenkeveld/46), Warmerdam; Holla, Thomas, Saymak (Mokhtar/68); Ehizibue, Brock-Madsen, Menig (Nijland/71).
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely; Mokotjo, Celina, Klich; Seys (F. Jensen/62), Ünal (Bijen/82), Assaidi (Trajkovski/57).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.