nieuws

Verdachten plofkraak Primera Enschede voor de rechter

De vier mannen die verdacht worden van de plofkraak in de Enschedese wijk Roombeek staan vandaag voor de rechter. De pinautomaat bij de Primera aan de Brouwerijstraat werd op 11 maart vorig jaar met geweld opgeblazen. De schade was enorm.
Gevels van drie winkels raakten ernstig beschadigd. Ook werden stukken van de automaat weggeblazen en binnen was het een enorme puinhoop. Buurtbewoners dachten dat het hele appartementencomplex zou instorten.

Klemgereden

De twee hoofdverdachten, een 20-jarige Enschedeër en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden kort na de plofkraak aangehouden. Ze gingen er op een motor vandoor maar werden op 't Ankrot klemgereden door de politie. Zij hadden ruim 17.500 euro bij zich, afkomstig uit de vernielde pinautomaat.

Achtervolging

De politie achtervolgde lange tijd twee andere verdachten uit Enschede, maar staakte de achtervolging toen deze te gevaarlijk werd. De twee mannen van 25 en 55 werden later van hun bed gelicht.

Onderzoek klaar

Volgens de officier van justitie is het onderzoek in de strafzaak compleet. Het technisch onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut is klaar. Het NFI onderzocht onder andere of de explosie gevaar opleverde voor bewoners van de bovengelegen appartementen of passanten. Vlak voor de explosie fietste er nog iemand langs de automaat. Wat de uitkomsten van het onderzoek zijn is nog niet bekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.