nieuws

Nieuwe burgemeester gemeente Tubbergen nu al regie kwijt

Ze is nog maar een weken de baas in de gemeente Tubbergen maar sinds afgelopen zaterdag is ze de regie alweer helemaal kwijt.
Volgens eeuwenoude traditie 'moest' burgemeester Wilmien Haverkamp de sleutel van de stad overdragen aan Sleutelprins Marco.

In stijl ...

Haverkamp zag de bui van de machtsoverdracht kennelijk al hangen, want de burgemeester had de ambtsketen bij voorbaat al thuisgelaten en vervangen door een schitterende carnavalsoutfit. Zij onderging met deze sleuteloverdracht toch wel een soort van vuurdoop wat betreft het feest der zotten.

Koekje van eigen deeg ...

Alvorens de sleutel uit handen te geven, nam de burgemeester ruimschoots de gelegenheid om, op een humoristische en vaak tot nadenken stemmende typeringen, de verschillende dorpen op de hak te nemen.

Tubbergen ...

Zo betitelde ze Tubbergen als het dorp dat getroffen is door het hardnekkige en besmettelijke NIMBY-virus; hetgeen staat voor Not In My Backyard (niet in mijn achtertuin). Hiermee duidde ze op de langdurige bezwaarprocedures tegen het bouwen van woningen op enkele locaties in het dorp.

Geesteren ...

Geesteren werd betiteld als de grootste van de kleinste kernen in de gemeente, waar ze geweldig hard kunnen bloazen en tetteren. Maar als dan, ten gevolge van de lawaaioverlast, 'de man met de blauwe pet' langskomt, de muziekapparatuur snel in het maisveld wordt verstopt.

Vasse ...

Voor Vasse had de eerste burger van de gemeente een prachtig zelfgemaakt gedicht met als titel: 'Ik heb je lief mijn duurzaam Vasse'.

Albergen ...

Albergen werd door Haverkamp een kleurloos dorp genoemd. 'Alleen maar zwart en wit, op dit moment wel met fraaie welkomstborden, maar er is geen mens die ze kan lezen', aldus de burgemeester. 
Na haar rondgang langs alle dorpen reikte de burgemeester de sleutel uit aan Prins Marco en zijn adjudant Jeroen. Dit is de 40e keer dat een carnavalsprins in de gemeente Tubbergen de sleutel van de gemeente krijgt. Aswoensdag zal deze weer teruggegeven worden, tegelijkertijd met een grote schaal haringen.

Steek onder Water ...

De Steek onder Water gaat dit jaar naar het Böllkesdaorp Tubbergen. Het eerder genoemde NIMBY virus heeft bij de overwegingen een doorslaggevende rol gespeeld. De burgemeester sprak de wens uit dat het volgende generaties gegeven mag zijn zorgeloos en zonder ellenlange bezwaren en procedures in het mooie dorp Tubbergen te kunnen wonen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.