nieuws

Win kaarten voor een exclusief concert van De Troebadoers

De Troebadoers
De Troebadoers © Jan Lenting
Op woensdag 15 februari treden De Troebadoers op bij RTV Oost. Jij kunt erbij zijn, want we geven 100 kaarten weg. Hou zondag 5 februari de Facebook-pagina van RTV Oost in de gaten, want daar maak je kans op 2 kaartjes voor het optreden van deze geweldige dialectband.

De Troebadoers

Op een stormachtige oktober avond in 2013 kwamen Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot samen bij Alex Vissering in Ter Apel. Het idee was om te kijken of er een klik was tussen de drie Groninger Troebadoers die solo hun sporen al ruimschoots hebben verdiend. Gitaren werden gestemd en klassiekers van Bob Dylan en The Band werden ingezet. Toen het eerste driestemmige koortje klonk wisten ze dat er iets bijzonders aan de hand was.
Nu bijna vier jaar later is wel gebleken dat De Troebadoers een huwelijk voor het leven is. Drie succesvolle theatertours, een CD die in rap tempo uitverkocht en daarnaast wonnen ze in 2016 de RTV Noord muziekprijs ‘Grunny’.
Met z’n drieën weten de mannen met muziek en verhalen elke grote zaal om te toveren tot een huiskamer. Hun repertoire bevat o.a. de solohits ‘Groanrepubliek’, ‘As k de kaans zol kriegen’ en ‘Mamme van Michel’. Hun gezamenlijke hit ‘Riekdom’ krijgt van over de hele wereld lovende reacties. Noord-Nederland is al om en nu rukken ze op naar het oosten...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.