nieuws

Harry Nijhuis uit De Lutte krijgt Orde van Verdienste 2017

Harry Nijhuis krijgt zijn speldje opgespeld door Graaf Rolf
Harry Nijhuis krijgt zijn speldje opgespeld door Graaf Rolf © P&P Kemissie Bosduvelkes
Een eervolle huldiging dit weekend voor Harry Nijhuis uit De Lutte, Orde van Verdienste 2017.
Nijhuis is freelance correspondent van de Tubantia met als werkgebied Noordoost-Twente. In die hoedanigheid was hij ook bij de laatste galavoorstelling van c.v. De Bosdûvelkes uit De Lutte.

Lovende woorden van de voorzitter ...

'Jarenlang was hij secretaris en later voorzitter van de Plechelmus Harmonie, meer dan 30 jaar secretaris van de Lutter Muzikanten, medeoprichter, voorzitter en presentator van het Poas Bloasfestival en toen de Plechelmus Harmonie haar 100-jarige bestaan vierde, maakte hij deel uit van de jubileumcommissie. Ik kan nog wel even doorgaan want Nijhuis is ook streektaalconsulent van de Twentse Welle, bestuurslid bij de stichting Dorphoes Erve Boerrigter, voorzitter van de stichting Culturele Evenementen De Lutte, enzovoort enzovoort', aldus Mike oude Hampsink, voorzitter van De Bosdûvelkes.

Traditie ...

Al sinds 1978 reikt carnavalsvereniging De Bosdûvelkes uit De Lutte, traditiegetrouw bij de laatste galazitting, de Orde van Verdienste uit. Deze bijzondere erkenning ontvangt een persoon, een groep personen, club of vereniging, die zich belangeloos inzet voor de samenleving. Ten overstaan van het grote galapubliek in café/zalencentrum De Vereeniging werd dit jaar dus Harry Nijhuis op het podium geroepen. Getuige het applaus van de volle zaal heeft de carnavalsvereniging een zeer terechte keus gemaakt. In De Lutte staat Harry Nijhuis bekend als iemand die doet waarvoor hij staat en die zich altijd voor de volle 100% inzet voor de samenleving.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.