nieuws

Overijssels beekdal van de Reest siert nieuwe postzegel

Vijf beek- en rivierdalen vormen het beeld van de nieuwe postzegelserie van PostNL Mooi Nederland 2017. Eén van de beekdalen die de nieuwe postzegels siert is de Overijsselse Reest. Met name de Reestkerk van het dorpje Oud-Avereest staat op de zegels te pronken.
De nieuwe postzegelvellen komen vandaag uit. Sinds 2005 brengt PostNL jaarlijks in deze serie nieuwe postzegels uit over de lokale geschiedenis, culturele rijkdom of landschappelijke schoonheid van Nederland.
De postzegelserie Mooi Nederland 2017 beeldt de meanderende loop van beken en rivierdalen af, het cultuurhistorische landschap en daarbij een markant Rijksmonument. De postzegel van het Reestdal geeft de rust van Overijssel weer.

Gemeente Hardenberg is trots

Wethouder René de Vent van de gemeente Hardenberg is trots dat het postzegelvel zoveel karakteristieke elementen van het beekdal weergeeft. "De Reest heeft een geheel eigen ongerept karakter, omdat de kronkelende beek door de jaren heen amper is aangetast. Natuurliefhebbers kunnen er volop genieten, van de bossen en graslanden tot de historische boerderijen. Het bijzondere aan de foto op het postzegelvel is dat deze laat zien hoe het landschap er bij een overstroming uitziet. Daarnaast floreert de monumentale Reestkerk uit Oud-Avereerst op de postzegel zelf. Prachtig dat iedereen vanaf vandaag dit Rijksmonument in de gemeente Hardenberg ook per ansichtkaart of brief aan elkaar kan versturen."
PostNL brengt vandaag in de Mooi Nederland-serie ook postzegelvellen uit over de beek- en rivierdalen de Drentsche Aa en de Linge. Later dit jaar volgen de Dommel, de Geul en een verzamelvel van alle vijf de beek- en rivierdalen.

Verkrijgbaarheid

Op de vijf postzegels ‘Mooi Nederland’ van de Reest staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn vanaf vandaag te koop bij regionale winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.