nieuws

Kolkleu Hertme niet bij installatie Stadsprins Borne

Bij de installatie van de 51e Stadsprins van Borne ontbrak carnavalsvereniging De Kolkleu uit Hertme. Dat meldt de website Borne Boeit.
Prins Harold en adjudant Martin gaven daarmee aan mee te leven met het ongeval van een dorpsgenoot.

Tragisch ongeval ...

Enkele dagen geleden raakte een vrouw uit Hertme ernstig gewond op een manege in Albergen. Het slachtoffer verkeert in kritieke toestand. De banden tussen de vrouw en de carnavalsvereniging zijn nauw.
Het besluit van de Hertmese carnavalsvereniging kon in het Kulturhus op een warm en welgemeend applaus rekenen van c.v. De Melbuulkes, De Angorageiten, De Doldraejers en De Toet'nbloazers. 'Dit geeft duidelijk aan dat carnaval meer is dan alleen feestvieren. Ik hoop dat het applaus in Hermte te horen is', aldus burgemeester Rob Welten.

Stadsprins Jan-Willem ...

Carnavalsvereniging De Toet'nbloazers leveren ook dit jaar weer de stadsprins. Aan Prins Jan-Willem dit jaar dus de eer om de gemeente Borne tijdens de carnavalsperiode te besturen. De sleuteloverdracht vindt plaats op 24 februari in het gemeentehuis van Borne.

Opdracht ...

Opvallend was dat de burgemeester de carnavalisten een opdracht meegaf. Op 24 februari moet elke vereniging één idee inbrengen om de samenwerking tussen hen nog verder uit te bouwen.

Melbuul'n in Boeskoolstad ...

Én ... Welten sprak de wens uit dat hij toch wel heel graag zou zien dat het Bornse carnaval een bijdrage gaat leveren aan de grote Twentse optocht in Oldenzaal. Binnen nu en een aantal jaren...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.