nieuws

Angst en afschuw in Raalter buurt na tweede gewelddadige woningoverval

De nachtelijke overval door drie gemaskerde mannen in de Raalter Dahliastraat veroorzaakt onrust in het appartementencomplex Brinkerhoek, waar het misdrijf gebeurde. "Ik word hier bang van", zegt een bewoonster.
Hetzelfde appartement werd anderhalf jaar geleden ook al met geweld overvallen.

Veiligheid

De 54-jarige bewoonster raakte vannacht gewond aan haar gezicht, verkeerde na de overval in shocktoestand en is naar het ziekenhuis vervoerd. Ook buurtbewoners hebben een figuurlijke tik van het nachtelijke geweld gekregen.
"Het raakt onze veiligheid", aldus een buurvrouw. "Er is hier nooit iets geweest en nu twee overvallen in korte tijd. Dat is toch niet normaal." Ook twee andere -hoogbejaarde- buren brengen hun gevoelens onder woorden: "Verschrikkelijk."

Lawaai

Een buurman van middelbare leeftijd werd vannacht tussen drie en half vier wakker van het lawaai. "Alsof er kasten omvielen. Daarna trof ik buiten een mevrouw in nood en in paniek. Ze was erg in de war, in shock en met bloed op haar gezicht. Direct daarna kwam de politie."
De daders waren toen al gevlucht. Vermoedelijk in een donkere Volkswagen Golf. De mogelijke vluchtauto werd later in brand gestoken in Diepenveen. De politie roept getuigen op zich te melden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.