nieuws

NS reageert op ophef over klarinet-boete: er werd wel degelijk geklaagd door reizigers

Nathan Dillen speelt klarinet voor zijn medereizigers
Nathan Dillen speelt klarinet voor zijn medereizigers © Facebook
Er werd wel geklaagd over het klarinetspel van een man uit Harderwijk, vrijdagavond in de trein van Amsterdam naar Zwolle. En omdat de man niet wilde stoppen met spelen, werd uiteindelijk een boete uitgedeeld. Dat schrijft NS Veiligheid & Service op Facebook. De NS reageert daarmee op de ophef die is ontstaan, omdat volgens de treinvervoerder eenzijdig over het incident wordt bericht.
Vrijdagavond zat Nathan Dillen uit Harderwijk met zijn broer David uit Kampen in de trein van Amsterdam naar Zwolle. Dillen trakteerde zijn medereizigers op een klarinet-concert, maar werd in Almere uit de trein gehaald waar hij naar eigen zeggen een boete van 380 euro kreeg. 
De man vindt de boete belachelijk, omdat niemand in de coupé klaagde. Via verschillende media deed hij de afgelopen dagen zijn verhaal. Een filmpje van het optreden werd op social media tienduizenden keer. De NS krijgt er op social media ook flink langs, omdat de boete volgens veel mensen belachelijk was. Niemand zou hebben geklaagd over het klarinetspel. 

'Klachten over geluidsoverlast'

De NS reageert nu op die ophef, omdat het verhaal volgens de vervoerder toch iets anders in elkaar zit. "Op de beelden leek het een vrolijk ritje, maar diverse reizigers in andere coupé’s klaagden over geluidsoverlast", schrijft NS V&S op Facebook
"Daarom is bij aankomst op station Almere Centrum verzocht te stoppen. Nadat de collega’s doorliepen, speelde hij echter op het perron door. Toen is opnieuw verzocht te stoppen. Ook daar is geen gehoor aan gegeven. De muziek was zelfs op het busstation te horen. Daarom kreeg de man een boete van honderdveertig euro."

Weigeren te identificeren: nog een boete

Dillen weigerde volgens de NS vervolgens om een geldig identiteitsbewijs te tonen, omdat hij het niet eens was met de gang van zaken. Daarom kreeg hij nog een boete van negentig euro. Het totaalbedrag is volgens de vervoerder geen driehonderdtachtig euro, maar tweehonderddertig euro.
De NS baalt er zo eenzijdig naar het incident wordt gekeken. "We houden bij NS wel van sfeer in de trein. Maar voor muziek moet je vooraf wél toestemming hebben. Als je dan in een jolige bui je klarinet pakt, wees dan sportief als je erop aangesproken wordt omdat reizigers klagen en stop."
"Doe je dat niet, dan riskeer je een boete. Zo simpel is het."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.