nieuws

Giethoornse ondernemer wil Chinezen naar Zwolle doorsluizen

Wat in Giethoorn kan, moet ook in Zwolle en omgeving kunnen. Chinese toeristen moeten worden verleid om ook een bezoek te brengen aan Zwolle, Steenwijkerland en de rest van de regio. Zo'n 350.000 Chinese toeristen brengen jaarlijks een bezoek aan de kop van Overijssel.
De regio moet zich in China beter gaan profileren. Met name op het gebied van hotels, luxe restaurants en winkels. "Chinezen willen shoppen, shoppen en nog eens shoppen", zegt marketingmedewerker Rhoda van Eeden, "die mogelijkheid is er in Giethoorn onvoldoende en dus stappen ze nu in de eerste de beste trein naar de outlet in Roermond en zijn ze weg."
Rhoda van Eeden heeft eerder met succes de citymarketing van Giethoorn voor haar rekening genomen. "Als ondernemers en gemeenten in de regio er via een gerichte promotie werk van gaan maken, kunnen we ze vasthouden, want de toeristen die in steeds grotere aantallen naar Giethoorn komen hebben doorgaans best wat te besteden."

Betere regionale spreiding Chinese toeristen gewenst

De oproep kan ook positief uitpakken voor Giethoorn. Een betere spreiding van het aantal Aziatische bezoekers betekent dat het minder druk wordt in Giethoorn. "Sommige bewoners vinden het te druk worden in het dorp en zijn het zat dat er constant Chinezen in hun voortuin foto's maken. Door een betere spreiding kunnen we voorkomen dat de ergernissen een probleem worden."

Aan de slag

"In de regio zijn meer hotels, restaurants en winkels dan in Giethoorn. Door dit op een goede manier onder de aandacht te brengen kan iedereen mee profiteren van de grote aantallen Aziatische bezoekers en wordt het verblijf in en rond Giethoorn voor die doelgroep ook een stuk aangenamer en leuker. Haast is geboden, we moeten er met zijn allen meer werk van gaan maken", aldus Van Eeden

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.