nieuws

Programma: derby in hoofdklasse, eredivisie vrouwen weer van start

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost/Harm Dijkman
In de eredivisie speelt FC Twente komend weekend tegen koploper Feyenoord. Ook de meeste andere sporten zijn inmiddels weer begonnen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels deze week.

Betaald voetbal

HHC Hardenberg heeft zaterdag een kans om goede zaken te doen in de 2e divisie. De ploeg speelt tegen TEC, dat een plek lager staat en twee punten minder heeft. Jong FC Twente gaat op bezoek bij middenmoter Barendrecht.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B staan Excelsior'31 en Staphorst zaterdag tegenover elkaar. De ploegen staan momenteel op respectievelijk plek 7 en 5 in de stand. Genemuiden, de nummer 4, krijgt Urk op bezoek. Die ploeg is negende. In de 3e klasse D Noord staat er zaterdag een topper op het programma. Koploper SC Nieuwleusen gaat op bezoek bij naaste belager DESZ.

Vrouwenvoetbal

Voor de vrouwen gaat vrijdag de tweede seizoenshelft in de eredivisie van start. FC Twente speelt thuis tegen Achilles'29 en PEC Zwolle ontvangt ADO Den Haag.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt deze week al op donderdag in de Dutch Basketball League. De Zwolse ploeg krijgt dan in eigen huis Aris Leeuwarden op bezoek.

Handbal

Borhave heeft nog een kleine kans om de degradatiegroep in de eredivisie te ontlopen. De ploeg speelt zaterdag tegen concurrent SEW. De twee wedstrijden daarna moeten echter ook gewonnen worden en dan moeten HandbaL Venlo en VOC Amsterdam maximaal een punt uit de laatste drie duels halen. Kwiek is al zeker van de degradatiegroep en speelt zaterdag tegen V&L. Dalfsen, dat al zeker is van de kampioensgroep, is komend weekend vrij.

Volleybal

Voor de volleybalsters zijn de beslissingen wat betreft de kampioens- en degradatiegroepen al gevallen. Er zijn nog twee speelronden te gaan in de reguliere competitie. Daarin worden de eindrangschikking in de stand bepaald en daarmee ook de punten die de ploegen meenemen.

Waterpolo
De waterpoloheren van Het Ravijn spelen vrijdag en zaterdag de halve finales van de beker. Tegenstander is Polar Bears. Bij de vrouwen is de ploeg uit Nijverdal al uitgeschakeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.