nieuws

Sportboulevard Hardenberg komend schooljaar klaar voor gebruik

Met de start van de bouw van een grote sporthal, die drie zalen, zes kleedkamers en een tribune voor 150 toeschouwers krijgt, nadert de sportboulevard in Hardenberg haar voltooiing. Wethouder Douwe Prinsse gaf vandaag samen met de zaalvoetballers van HHC Hardenberg het startsein voor de bouw.
De accommodatie komt pal naast het nieuwe zwembad en tegenover het beachvolleybalveld en de atletiekbaan die al eerder opgeleverd zijn. De bouw van het sportieve paradepaardje van Hardenberg, dat ruim 15 miljoen euro kost, is hard nodig.
Met name de gehandicaptensport en de zaalvoetballers in Hardenberg hebben te weinig ruimte om hun sporten te beoefenen. Maar ook een groot aantal scholen zat klem.

Sport weer hoog op onderwijsagenda

"Een paar jaar geleden stond sport niet erg hoog op de onderwijsagenda. We hebben toen bijvoorbeeld bij de bouw van het nieuwe ROC-plus voor het Alfacollege en de Groene Welle geen sportaccommodaties gebouwd. We zijn nu een paar jaar verder en sporten is weer van belang binnen het onderwijs en dus moest er een oplossing komen voor het gebrek aan sportfaciliteiten. De gymzalen die de scholen tot nu toe gebruiken, zijn namelijk sterk verouderd", aldus wethouder Prinsse.
Ook andere scholen binnen het voortgezet onderwijs gaan gebruikmaken van de nieuwe sportboulevard, die nog voor het begin van het nieuwe schooljaar in september 2017 gebruiksklaar is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.