nieuws

Raad Almelo past bestemmingsplan derde deel XL Business Park Twente aan

Raad stemt in met plan derde deel Businesspark Twente in Almelo
Raad stemt in met plan derde deel Businesspark Twente in Almelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
De gemeenteraad van Almelo heeft vanavond bijna unaniem ingestemd met de aanpassing van het bestemmingsplan voor het derde deel van het bedrijventerrein aan de A35 het XL Business Park Twente.
Het plan voor het nieuwe gedeelte van het bedrijventerrein is aangepast om meer bedrijven te trekken. Er mogen daar nu hogere gebouwen komen. De maximale bouwhoogte is aan de kant van de snelweg van 25 meter naar 30 meter verhoogd.

Bedrijven mogen hoger bouwen

Ook de kant van het kanaal en de Doorbraak is in het derde gedeelte van XL Business Park Twente de toegestane bouwhoogte vergroot ten opzichte van deel 1 en 2. Er mogen aan de zuidkant en de westkant nu gebouwen van 18 meter hoog komen. 
De lage bouwhoogte op de andere delen van het terrein werd door bedrijven een belangrijk minpunt genoemd voor vestiging op het XL Business Park Twente.

Milieuzonering

Naast de bouwhoogte kwam ook kritiek op de milieuzonering en de reservering van grond voor groen en verkeer. Ook op dat vlak zijn de regels versoepeld in het bestemmingsplan voor de derde tranche. 
De versoepelde regels moeten meer bedrijven naar het XL Business Park Twente lokken. Tot nu toe loopt op de andere delen van het bedrijventerrein gronduitgifte achter op de verwachtingen. Veel potentiële bedrijven haken af vanwege de maximale bouwhoogtes en de milieuzonering. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.