nieuws

Laatste vluchtelingen half maart weg uit Wyllandrie Ootmarsum

Voormalig hotel De Wyllandrie in Ootmarsum
Voormalig hotel De Wyllandrie in Ootmarsum © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het voormalige restaurant-hotel Wyllandrie in Ootmarsum krijgt dit voorjaar weer een recreatieve bestemming. Half maart vertrekken de laatste vluchtelingen uit de tijdelijke opvang en per 1 april wordt het pand door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) leeg opgeleverd.
De Wyllandrie werd twee jaar geleden door het COA ingezet als opvanglocatie voor maximaal 230 mensen toen Nederland werd geconfronteerd met een grote stroom vluchtelingen.

Nog maar kleine groep bewoners Wyllandrie

Het ging om een tijdelijke aanvullende opvang en inmiddels woont nog maar een kleine groep mensen in de Wyllandrie. De mensen die er nu nog wonen hebben allemaal een verblijfsvergunning. Zij verhuizen naar reguliere huisvesting of naar een opvangcentrum.
Met deze maatregel heeft het COA de eerder geplande sluiting van de opvang nog een maand naar voren gehaald. Vanaf 1 mei heeft de Wyllandrie weer een toeristische bestemming en is de invulling van het voormalige hotel weer helemaal aan de eigenaar. 

Trots op gastvrijheid

Burgemeester Bakker van Dinkelland zegt dat ze er enorm trots op is dat inwoners van Ootmarsum en omstreken zich zo gastvrij hebben getoond en dat ze individueel of via het verenigingsleven actief zijn geweest om de vluchtelingen zich thuis te laten voelen.
Vorige week maakte de gemeente Hengelo bekend dat vanaf 1 april geen statushouders meer zullen wonen in de opvanglocaties aan de Willemstraat en de Havenzatenlaan. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.