nieuws

Hoog bezoek bij Twentse World Trade Center

Gisteren was de Chief Executive Officer van de World Trade Centers Association uit New York, Scott Ferguson, op uitnodiging in Hengelo om het World Trade Center in Twente te bezoeken. Ferguson is daar sinds een jaar de baas. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het internationaal zakendoen. Wat vindt hij van het Twentse WTC?
De Business Club van het World Trade Center is hét platform in de regio, waar kennis en ervaring over het internationaal zakendoen worden uitgewisseld. Freerk Faber werkt bij het WTC in Enschede en haalde de grote baas in New York hoogstpersoonlijk naar Twente.

Europa

"Ik ken Scott Ferguson al zo'n tien jaar. Toen hij die hoge positie in New York kreeg, heb ik hem gelijk een mailtje gestuurd en hem uitgenodigd bij ons. Dus is het dankzij mijn netwerk dat hij hier naartoe kwam." Freerk Faber vertelt het met zichtbaar genoegen. Het bezoek van de WTCA CEO is een onderdeel van Scott Fergusons reis naar Europa. Daarin maakt hij naast de World Trade Centers in Nederland en het Nederlandse netwerk van WTC Trade Associates kennis met meerdere Europese World Trade Centers.

Ontmoeting

Het WTC is een wereldwijde organisatie, met ruim 325 vestigingen in 90 landen. In Nederland zijn er 8 vestigingen operationeel. Faber: "Maar de opzet is overal hetzelfde: een ontmoetingsplek bieden aan kleine en grote ondernemers die internationaal opereren of dit willen gaan doen. We willen een anker zijn voor ondernemers, zorgen dat ze goed voorbereid de grens over gaan."

Ambities

Kansen zijn er volgens Faber genoeg in deze regio: "Het is van oudsher een krachtige regio met veel technische kennis en kunde en met de hightech industrie hebben we een sterke marktpositie. De ambities van het WTC in Twente zijn dan ook groot."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.