nieuws

Topkok wint Gouden Koksmuts en wil een toprestaurant in Twente

Emiel Kwekkeboom uit Losser is een absoluut toptalent als het om koken gaat: hij werkt al een tijd voor toprestaurant La Rive in Amsterdam en sleepte al flink wat kookprijzen in de wacht. Begin januari kwam daar op de Horecava 2017 de "Gouden Koksmuts" bij.
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste gerecht op de horeca-vakbeurs. Samen met collega's Marco Geurts en Jules Wiringa won Kwekkeboom. Eerder won hij de prestigieuze Prix Taittinger Benelux en de Cas Spijkers Academie Trofee.

Passie

Volgens de jury staken de mannen van La Rive onder leiding van Kwekkeboom 'er met kop en schouders bovenuit'. De geserveerde gerechten bestonden uit een 'Tomaat La Rive', snoekbaars, 63 graden ei, kalfsstaartstuk en een dulce de leche. Maar wat is het geheim van de kok? Kwekkeboom is nuchter: "Het draait allemaal om passie en ambitie. De passie voor koken en de ambitie om steeds beter te willen worden."

Hiërarchie

Kwekkeboom maakt duidelijk dat hij het niet cadeau heeft gekregen: "Ik ben bij La Rive onderaan begonnen. De culinaire wereld kent een duidelijke hiërarchie in de keuken, je moet je nergens te goed voor voelen en elke dag weer willen leren. Ook nu ik sous-chef ben leer ik nog elke dag. Het is een prachtig bedrijf waarin ik werk."

Eigen restaurant

Toch wil Kwekkeboom graag ook op eigen benen staan. Niet in het westen, maar terug naar zijn geboortestreek. "Twente heeft nog heel veel mooie dingen te bieden. Enschede zal bijvoorbeeld heel goed passen, want daar is nog geen sterrenrestaurant. Mijn roots liggen in Twente, dus ja, ik wil niets liever dan hier chef-kok in mijn eigen zaak worden." Wat hij zelf graag kookt en eet? "Och, heel gewoon: stamppot boerenkool. Lekker simpel, daar houd ik van."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.