nieuws

Raad van State: Kampen heeft weer geblunderd bij repareren plan veehouderij

Kampen blundert weer in zaak veehouderij IJsselmuiden
Kampen blundert weer in zaak veehouderij IJsselmuiden © RTV Oost / Rogier van den Berg
De gemeente Kampen heeft weer geblunderd bij het repareren van het bestemmingsplan 'IJsselmuiden Dorpsrand'. Volgens de Raad van State wordt een veehouderij door de aanpassing benadeeld.
Kampen had, na eerdere fouten in het bestemmingsplan, al de opdracht gekregen van de Raad van State om het bestemmingsplan aan te passen. Het geldende bestemmingsplan zou onbedoeld te veel ruimte geven voor intensieve veehouderij, waardoor naastgelegen woningbouw niet mogelijk is.

De gemeente besloot het bestemmingsplan in te trekken en beloofde een nieuw plan te maken. Door de intrekking zou er weer een oud plan gaan gelden en in dat plan is veehouderij op de locatie aan de Parallelweg niet toegestaan. De Raad van State oordeelt dat de veehouderij hierdoor benadeeld wordt.

Belofte

De belofte van de gemeente dat met een nieuw plan alles wordt hersteld, is voor de Raad van State niet hard genoeg.
Voor het bedrijf is van groot belang dat de veehouderij er legaal is gevestigd. De veehouderij wordt door een familielid overgenomen, maar banken willen niet financieren als het om een illegaal gevestigd bedrijf gaat. Dat probleem heeft de Raad nu voorkomen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.