nieuws

Het meedoen aan The Voice bezorgde Anja meer lef én een platencontract

Vanavond begint het weer, Idols. Zangprogramma's zijn er vele bij de commerciële zenders. Maar levert het de finalisten ook wat op? Anja Dalhuisen uit Hardenberg deed mee aan zowel The Voice als Idols. Hoe kijkt zij hier op terug?
Ze bekent: "Ik kijk nog steeds graag naar alle zangprogramma's. Je hebt er zelf deel van uit gemaakt en weet hoe de deelnemers het beleven. Dat blijft leuk." Voor Anja Dalhuisen was vooral The Voice een groot avontuur. Ze kwam tot de kwartfinales.

Eigen weg

Het heeft haar zeker wat opgeleverd, constateert ze vol overtuiging. "Meer optredens, meer ervaring en ook meer lef. Voorheen zat in in coverbandjes, daar ben ik na The Voice uitgestapt. Ik durfde mijn eigen weg te kiezen, hoe moeilijk dat soms ook is. Ik kreeg meer lef op het podium, had meer zelfvertrouwen.

Platencontract

Vorig jaar kreeg ze een platencontract. "Ja, prachtig, toch een soort van erkenning van je talent." Maar is de concurrentiestrijd niet moordend in de muziekwereld? "Jazeker, maar zo ervaar ik dat eerlijk gezegd niet. Ik zie het niet als een strijd. Ik geniet van mijn passie en zie wel waar het me brengt. Alleen dan is het volgens mij prima vol te houden. Geen verwachtingen, simpelweg genieten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.