nieuws

Kopstukken CDA, SGP en CU alsnog met elkaar in debat in Kampen

Pieter Omtzigt
Pieter Omtzigt © ANP
Het grote, christelijke verkiezingsdebat in Kampen gaat toch door. Op vrijdag 17 februari debatteren Pieter Omtzigt (CDA), Elbert Dijkgraaf (SGP) en Gert-Jan Segers (CU) met elkaar in de Stadsgehoorzaal in Kampen.
Het CDA wilde eerst geen kandidaat uit de top 20 van de kandidatenlijst sturen, waardoor de organisatie in eerste instantie de stekker uit het debat trok. Nu heeft Enschedeër Omtzigt, nummer 4 op de kandidatenlijst van het CDA, alsnog toegezegd aanwezig te zijn.
Dijkgraaf, nummer 2 op de lijst van de SGP, vervangt in het debat lijsttrekker Kees van der Staaij. Die koos de afgelopen dagen voor een ander debat, omdat de discussie in Kampen niet door leek te gaan.

Koppeling landelijke en lokale politiek

De vertegenwoordigers gaan 17 februari met elkaar in debat over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast gaan ook gemeenteraadsleden met elkaar in gesprek, om de koppeling te maken tussen landelijke en lokale politiek.
Het verkiezingsdebat in Kampen is georganiseerd door de jongerenafdelingen van de christelijke partijen: het CDJA, PerspectieF en SGP Jongeren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.