nieuws

Werkstraffen voor gooien brandbom tegen gymzaal Hengelo

Archieffoto
Archieffoto © iStock
Vier jonge Hengeloërs zijn veroordeeld tot werkstraffen van 60 tot 150 uur omdat ze een brandende molotovcocktail tegen een gymzaal in hun woonplaats gooiden. In het gebouw waren op dat moment mensen aan het sporten.
De vier behoren tot een groepje jongeren dat rondhangt in het winkelcentrum Groot Driene. Op 27 oktober 2015 bedachten ze dat het wel een spannend idee was om een molotovcocktail te maken.
Ze regelden een fles, gingen naar een tankstation om benzine te halen en stonden uiteindelijk met de brandbom in hun handen op het veldje bij de gymzaal aan de Jan Prinsstraat.

Niet nagedacht

Tijdens de zitting werd duidelijk dat de vier niet nagedacht hadden waar ze mee bezig waren. Dat bleek wel toen de brandbom werd aangestoken, de vier hadden geen idee waar het ding naartoe gegooid moest worden.
Op het laatste moment werd besloten om het ding maar tegen de gymzaal aan te gooien, op die manier werd voorkomen dat er een grote brandplek zou ontstaan op het veldje bij de gymzaal.

Vlammen doofden snel

De vier hadden geluk, ondanks dat de brandbom tegen een ventilatiekanaal terechtkwam, doofden de vlammen al snel. De sporters in de zaak merkten pas wat toen er wat rook door het rooster naar binnen kwam.
Volgens de rechtbank hebben de vier het risico voor lief genomen dat het uit de hand zou lopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.