nieuws

Netwerken en participeren op kunstcongres Met perspectief

Je inkomen verdienen met kunst, dat is slechts voor een enkeling weggelegd. Het UWV organiseert jaarlijks een kunstcongres voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 
Participatie en netwerken zijn daarbij de sleutelwoorden. "Het gaat niet om geld verdienen, al is dat mooi meegenomen" benadrukt Mandy Molina. Zij is de projectleider van het kunstcongres Met perspectief - Regio Oost - dat maandag in Arnhem werd gehouden.

Burn out

Christa Wensink uit Haaksbergen is een van de 48 deelnemers. Na een burn out moest ze stoppen met haar werk als leerkracht in het basisonderwijs. Tegenwoordig is ze dagelijks aan het werk in haar atelier aan huis. Ze maakt figuratieve beelden. Wensink: "Ik zou graag willen weten hoe ik een netwerk opbouw. En wanneer is je werk goed genoeg om te exposeren?"

"Leg contact met andere kunstenaars"

Op het kunstcongres hoopt ze op deze en andere vragen een antwoord te krijgen. Een buddy helpt de kunstenaars op weg. Frank van Beek deed in 2012 ook mee aan het congres en viel toen in de prijzen met zijn videokunst. Wat kan hij meegeven aan de creatievelingen? "Leg contact met andere kunstenaars, doe samen dingen. Daar ontwikkelt zich vaak van alles. En volg je eigen weg." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.