nieuws

Albert Heijn kiest bewust voor nieuwe medewerkers met arbeidsbeperking

Twintig mensen met een arbeidsbeperking zijn vanmorgen op een presentatie van Albert Heijn in Enschede afgekomen. Zij hopen op een baan bij de supermarktketen.
Het project is een samenwerking tussen de supermarkt en Werkplein Twente. Wie na de presentatie ook echt bij Albert Heijn aan de slag wilde, kon zich gelijk inschrijven. Want: er waren banen te vergeven.
Een van de mensen die op de bijeenkomst afkwam is Samantha uit Enschede. Ze heeft erg veel moeite om een baan te vinden. 

'Te oud, te duur'

"Ik heb, denk ik, elke winkel in Enschede wel een brief gestuurd", vertelt de 24-jarige. "Echt heel veel, maar meestal hoor ik niet eens wat."
"En als ik dan eens wordt uitgenodigd, dan wordt het ook niks. Vaak hoor ik dan van die slappe excuusjes, maar eigenlijk zeggen ze: je bent te oud, te duur."

'Iedereen een kans'

Albert Heijn kiest er heel bewust voor om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. "Dit gaat om mensen waarbij vaak gekeken wordt naar wat iemand niet kan. Wij proberen te kijken wat iemand wel kan", vertelt Hank Halsema. 
"Wij willen graag iedereen een kans bieden, we willen een afspiegeling van de buurten zijn waar we winkels hebben. Daar hoort iedereen bij."

'Onderdeel van team'

De supermarktketen heeft zo'n 16 á 18 banen te vergeven, dus bijna iedereen die vanmorgen aanwezig was, kan aan de slag. "Maar het moet wel goed passen natuurlijk," voegt Halsema toe. 
Voor Samantha gloort er in ieder geval hoop. "Ik hoop dat ik straks in de Albert Heijn in mijn buurt kan werken. Dat ik onderdeel wordt van dat team."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.