nieuws

Kleedkamerdief wordt behandeld voor gokverslaving

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © Shireen Krus
Een 24-jarige Amsterdammer die eind 2015 en begin 2016 het hele land afreisde om uit kleedkamers van scholen telefoons en laptops te stelen, is veroordeeld tot een celstraf van 643 dagen waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De man bezocht ook scholen in Zwolle en Kampen.
Op dit moment zit de man in een instelling waar hij behandeld wordt voor zijn gokverslaving en de problemen die hij heeft sinds hij bij een ongeluk een hersenbeschadiging opliep.
Tijdens de strafzaak werd duidelijk dat de man door de hersenbeschadiging zijn remmen kwijt was waardoor hij uit zichzelf niet kon stoppen. Dat is volgens een deskundige de man daarom in verminderde mate aan te rekenen.

In Zwolle tegen de lamp

De Amsterdammer liep tegen de lamp na een diefstal uit een Zwolse middelbare school. Het was al duidelijk dat er een patroon was af te leiden na de vele diefstallen door het hele land heen. De scholen waar de diefstallen plaats hadden lagen allemaal vlak bij een treinstation.
In Zwolle stond de man duidelijk herkenbaar op camerabeelden en die werden vergeleken met beelden van het station in Zwolle. Zo werd achterhaald welke OV-chipkaart de dief gebruikte en kon de Amsterdammer aangehouden worden. De man bekende 19 diefstallen.
De meeste scholieren krijgen een deel van de schade vergoed. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.