nieuws

Man uit Wijhe (76) veroordeeld voor insteken op wijkagente met mes

Archieffoto
Archieffoto © iStock
Een 76-jarige man uit Wijhe is veroordeeld voor het aanvallen van een wijkagente met een kartelmes. De man was onder invloed van cocaïne toen hij haar aanvloog, de agent raakte niet gewond doordat ze snel wist te handelen.
De rechtbank veroordeelde de man vandaag tot een celstraf van vijf maanden, waarvan vier maanden en 24 dagen voorwaardelijk. Daarnaast is hem een taakstraf van zestig uur opgelegd en moet hij een schadevergoeding betalen van 1045 euro. 
Bij het bepalen van de straf is rekening gehouden met de leeftijd van de man en het feit dat hij spijt heeft betuigd. Ook hebben de agente en de man zich inmiddels 'min of meer verzoend', aldus de rechtbank. 

Drugs

Het incident gebeurde op 31 mei vorig jaar. De wijkagente bezocht de man omdat het bij hem thuis een rommeltje was. Zijn woning was vies, er waren ongure types in zijn huis en hij was onder invloed van drugs. 
Toen de vrouw hem thuis hulp wilde aanbieden, werd de man boos en pakte hij een groot kartelmes en stak in op de vrouw. Zij wist zich te verweren en voorkwam dat ze gewond raakte. Desondanks was het volgens de rechtbank een traumatische gebeurtenis. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.