nieuws

Nog geen aanhouding voor in brand steken kapper in Enschede

De politie is nog op zoek naar de man die gisteravond in Enschede een kapper in brand heeft gestoken. Het slachtoffer ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
"We hebben hem nog niet kunnen horen", zegt een woordvoerder van politie. "Hij moet eerst aan zijn verwondingen worden behandeld." 
Een man met een bivakmuts op kwam aan het begin van de avond de kapperszaak aan de Kottendijk binnen, overgoot het slachtoffer met een brandbare vloeistof en stak hem in brand. De onbekende man ging er daarna volgens getuigen in een zwarte Seat vandoor.
Rond middernacht werden op een parkeerplaats in de wijk Groot Driene in Hengelo twee brandende auto's ontdekt, waaronder een zwarte Seat. De politie onderzoekt of het om dezelfde Seat gaat. "We hebben wel een sterk vermoeden. De auto had geen kentekenplaten en is eerder als gestolen opgegeven."
Inmiddels heeft de politie meerdere getuigen kunnen horen. Een getuige vertelde gisteravond aan een verslaggever van RTV Oost dat de aanslag mogelijk op de vorige eigenaar van de kapperszaak gericht zou zijn. "Dat scenario nemen we ook mee in het onderzoek", aldus de politiewoordvoerder.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.