nieuws

Winkelcentrum Keizerslanden Deventer op de schop; graafmachines en winkelwagens vechten om voorrang

Winkeliers in winkelcentrum Keizerslanden in Deventer hopen door de opknapbeurt zo'n 15 procent meer bezoekers te trekken.
Albert Heijn bijvoorbeeld trekt nu wekelijks 30.000 klanten, dat moeten er 35.000 worden. "Voor ondernemers en winkeliers is dit een geweldige plek om te zitten", zegt voorzitter Mathieu de Leeuw van de winkeliersvereniging.

Grotere regiofunctie

Overal in het winkelcentrum wordt momenteel getimmerd, geboord en gegraven. De nieuwe vestiging van Blokker ziet er al verfrissend uit. De grootschalige sloop en wederopbouw van het deel waar onder meer de Lidl zit moet nog gebeuren.
"Maar deze opknapbeurt is heel hard nodig. Het winkelcentrum was gedateerd, verouderd en er waren dingen kapot", vervolgt De Leeuw. Hij verwacht door de vernieuwing en de groei van het aantal winkels en vierkante meters een grotere regiofunctie voor Keizerslanden.

2018 klaar

Zo wordt de Lidl net als Albert Heijn (van 2000 naar 3000 vierkante meter) fors uitgebreid en krijgen ook kleinere ondernemers mogelijkheden om nieuwe en grotere winkelpanden te betrekken. De opknapbeurt moet in 2018 helemaal klaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.