nieuws

Benoemingsprocedure burgemeester Dinkelland moet over

Gemeentehuis Dinkelland in Denekamp
Gemeentehuis Dinkelland in Denekamp © Shireen Krus
Als het aan commissaris van de Koning Ank Bijleveld ligt, dan wordt de opgeschorte benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester in de gemeente Dinkelland stopgezet en wordt er een nieuwe procedure gestart. Zij geeft dit advies binnenkort aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Waarnemend burgemeester Ineke Bakker, die in april 2016 door de Commissaris is benoemd, blijft aan totdat er definitief een nieuwe burgemeester is.

Instabiel

Afgelopen zomer is er een benoemingsprocedure gestart voor de opvolging van burgemeester Roel Cazemier. De procedure is in het najaar stopgezet vanwege de instabiele politieke en bestuurlijke situatie. Inmiddels is er een nieuwe coalitie en een nieuw college en is er voldoende basis om weer op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester.
Na overleg met fractievoorzitters uit de gemeenteraad heeft Bijleveld geconcludeerd dat er opnieuw naar de profielschets van de nieuwe burgemeester moet worden gekeken, mede omdat er een nieuwe coalitie en een nieuw college is gevormd.

Maart 2018

De huidige procedure moet worden stopgezet. Zodra de gemeenteraad heeft besloten hoe het profiel van de nieuwe burgemeester eruit moet zien, zal Bijleveld de minister vragen om de vacature opnieuw open te stellen. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 aan de slag gaat.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.