nieuws

Betere parkeervoorzieningen op Deventer Worp; 300 gratis parkeerplekken op Melksterweide

Parkeren op de Deventer Worp en dan met het pontje naar de binnenstad. Het is een populaire route voor Deventer binnenstadbezoekers.
Maar het leidt ook tot ongewenste situaties. Parkeren in bermen op de toegangswegen naar het pontje, bijvoorbeeld. Wethouder Liesbeth Grijsen: "Met de aanleg van 300 gratis verharde parkeerplekken op de Melksterweide wordt de parkeersituatie een stuk beter."

Groene karakter

De Melkstersweide ligt in een gebied met landschappelijke, ecologische en historische kwaliteiten. Op drukke momenten wordt daar nu al geparkeerd, maar daar is het gebied niet op ingericht. Grijsen: "Het grootste deel van de Melksterweide blijft begraasd grasland. Aanvullende streekeigen beplanting draagt bij aan een goede inpassing van het parkeerterrein in het groene karakter van dit gebied."
In het voorstel wordt een deel van de Bolwerksweg afgesloten voor doorgaand verkeer, zodat hier een veiliger situatie ontstaat voor fietsers en voetgangers. Ook parkeren in de bermen wordt tegengegaan.

Betaald parkeren

Om het aanzicht van de karakteristieke bomenlaan bij het Worpplantsoen  te verfraaien en de leefomstandigheden van de lindebomen te verbeteren, wil het college de parkeerdruk in de laan verminderen. Het stelt daarom voor een laag parkeertarief voor de ruim 100 parkeerplaatsen langs de laan in te voeren. 
Voorstel voor parkeren
Voorstel voor parkeren © gemeente Deventer
Fotograaf: gemeente Deventer Voorstel voor parkeren

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.