nieuws

Grote belangstelling voor open dag oude gasfabriek Deventer

Een paar honderd belangstellenden hebben zondagmiddag een bezoek gebracht aan de oude gasfabriek in Deventer. De panden die rond 1910 zijn gebouwd en het naastgelegen voormalige kantoor van Essent zijn gekocht door een achttal ondernemers. Zij willen er een broedplaats maken voor jonge ondernemers.
De initiatiefnemers van het project Gasfabriek willen graag aan het publiek laten zien hoe zij de startende ondernemers willen helpen aan een succesvolle carrière. Deze jonge talenten kunnen een plek huren in het kantoorgebouw en dit geheel naar eigen smaak inrichten. Ook de panden van de oude gasfabriek worden daarvoor geschikt gemaakt.
Het is de bedoeling dat de jonge ondernemers met elkaar gaan samenwerken en ervaringen gaan uitwisselen. Ook kunnen ze leren van de initiatiefnemers die al succesvolle ondernemingen hebben. De acht investeerders willen ook laten zien dat dergelijke projecten niet alleen succesvol zijn in de Randstad, maar zeker ook in het Oosten.
De meeste bezoekers die vandaag kwamen wilden vooral zien hoe de gebouwen van de oude gasfabriek er van binnen uitzien. De open dag begon met een presentatie in het bestaande kantoorgebouw. Daar kwamen zoveel mensen op af dat niet iedereen naar binnen kon.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.