nieuws

Tbs met dwangverpleging voor man die in Losser vrouw sloeg met hamer

Man veroordeeld voor slaan met hamer
Man veroordeeld voor slaan met hamer © iStock
Een 25-jarige man uit Bad Bentheim is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging wegens een poging tot moord. De man sloeg in juni vorig jaar in het buitengebied van Losser een vrouw vijf keer met een hamer op het hoofd.
De man wilde, na het kijken van veel gewelddadige filmpjes over hamermoorden, ervaren hoe het was om zelf iemand aan te vallen. Op 25 juni vorig jaar zag hij bij een uitkijktoren in het buitengebied van Losser een vrouw lopen, die haar honden uitliet.
De man sloeg het slachtoffer vijf keer met een hamer op het hoofd en probeerde haar vervolgens te wurgen. De vrouw kon ontkomen en vluchtte met haar auto naar het ziekenhuis.

Psychose

Volgens gedragsdeskundigen die de Duitser onderzochten verkeerde hij op het moment van de aanslag in een psychose en kreeg hij opdrachten van stemmen in zijn hoofd.
Op de computer van de man werden 31.000 kinderpornoplaatjes gevonden. Hij heeft een ziekelijke stoornis en is daarom volledig ontoerekeningsvatbaar. Om te voorkomen dat de man opnieuw in de fout gaat is een intensieve gedwongen behandeling nodig.
De rechtbank heeft de vrouw een schadevergoeding van 11470,32 euro toegekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.