nieuws

Asito opent nieuw werkbedrijf: helft medewerkers heeft arbeidsbeperking

Schoonmaakbedrijf Asito uit Almelo heeft gisteren in Ede een bedrijf geopend waarbij de helft van het vaste personeelsbestand bestaat uit mensen met een arbeidsbeperking. Het nieuwe Asito Werkbedrijf Midden is geopend in aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
"Met Asito Werkbedrijf Midden willen wij het bewijs leveren dat commerciële dienstverlening goed kan samengaan met de juiste en noodzakelijke begeleiding van deze werknemers", zegt Hans van Leeuwen, HR-directeur bij Asito.

Kerngroep

Bij de oprichting van Asito Werkbedrijf Midden is gekozen voor een constructie waarbij de organisatie voorlopig een kleine kerngroep in dienst heeft, waarvan de helft bestaat uit mensen met een zogeheten SW-indicatie.
Via sociaal werkvoorzieningsbedrijf Permar worden nog eens honderd werknemers met een SW-indicatie gedetacheerd bij het nieuwe bedrijf van Asito. De werknemers behouden hierdoor hun status als SW'er en daarmee de zekerheid van een uitkering. 

Veertig locaties

De gedetacheerde SW’ers werken inmiddels als schoonmaker bij meer dan veertig locaties in de regio. Asito en Permar werken samen om deze groep structureel te begeleiden op een manier waarop zij hun kansen kunnen vergroten om ook in de toekomst aan het werk te blijven.
In de toekomst wil Asito dat haar volledige personeelsbestand voor minimaal 50 procent bestaat uit arbeidsgehandicapten en kansarmen en voor het overige uit reguliere medewerkers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.