nieuws

Rechtbank: contracten met zorgbureau Maatwerk terecht opgezegd

Rechtbank
Rechtbank © RTV Oost / Rogier van den Berg
Zorgbureau Maatwerk heeft niet voldoende aangetoond dat de Twentse gemeenten hun contract met het zorgbureau te makkelijk of onbehoorlijk hebben opgezegd. Dat concludeert de rechtbank Overijssel vandaag in een uitspraak in een kort geding.
De gemeente Enschede - die namens de Twentse gemeenten optrad - verwijt zorgbureau Maatwerk slecht werk en geknoei met declaraties. Burgemeester van Veldhuizen liet zich eind november al ongebruikelijk hard uit over het zorgbedrijf. Na onderzoek besloten de gemeenten om de overeenkomsten met Maatwerk op te zeggen.

Terecht of niet?

Maatwerk eiste vorige week in het kort geding dat de gemeente Enschede de opzegging ongedaan zou maken. Grote vraag in de rechtszaak was of de contracten terecht waren ontbonden door de gemeenten.
Volgens de rechtbank hebben de gemeenten grondig onderzoek gedaan voordat ze de contracten hebben ontbonden. "De door gedaagden beschreven uitkomsten van hun onderzoek zijn kwantitatief zowel als kwalitatief zo ernstig, dat gedaagden niet onbehoorlijk of onredelijk hebben gehandeld door in te grijpen zoals zij hebben gedaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.