nieuws

De Persgroep gaat fors snijden in arbeidsplaatsen huis-aan-huisbladen

HaH-bladen onder druk
HaH-bladen onder druk © RTV Oost
De Persgroep Nederland gaat stevig reorganiseren bij de huis-aan-huisbladen. Dat heeft de uitgever vanmiddag bekend gemaakt. Tweederde van alle banen op de redacties verdwijnen. In Overijssel gaat het om 22 lokale weekbladen.
De Persgroep geeft in heel Nederland 143 weekkrant-titels uit. Daar zijn ruim negentig redactionele arbeidsplaatsen aan verbonden. Via een herstructurering, meer samenwerking met lokale partijen en het inzetten van freelancers, wordt de vaste bezetting teruggebracht naar dertig vaste werkplekken op de redactie.
Dat heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid bij de Overijsselse weekkranten. Naar verwachting zullen mogelijk acht tot negen redacteuren hun baan verliezen.  De Persgroep denkt een aantal werknemers te kunnen herplaatsen bij het online-initiatief indebuurt.nl, een digitaal nieuws- en advertentiemedium dat al operationeel is in Utrecht, Delft en Dordrecht en verder uitgerold wordt in andere steden. Mogelijk ook in Overijssel. 
De reorganisatie is volgens De Persgroep nodig vanwege een terugloop aan advertentie-inkomsten. De exploitatie van de titels zou in de huidige vorm niet meer in stand te houden zijn. Het doel is verder de productiekosten van de weekkranten te verlagen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.